WELCOME SPRING! WE HELP YOU TO GREEN UP
WELCOME SPRING! WE HELP YOU TO GREEN UP
WELCOME SPRING! WE HELP YOU TO GREEN UP
KLANTEN­SERVICE

Corona & TOPGROEN?

Net als alle andere bedrijven en personen in Nederland (en vele andere landen) hebben ook wij te maken met het heersende Corona-virus.
Als bedrijf nemen wij deze crisis uiterst serieus en wij zullen strikt de RIVM-richtlijnen en de regels van de overheid opvolgen.

Beleid rondom leveren van groene daken
Onze transporteur levert u groendak af bij u thuis op pallets. Deze pallets worden door de transporteur voor uw deur of op de door u aangegeven plaats neergezet.

De transporteur zal te allen tijde 1,5 meter afstand van u houden en geen fysiek contact met u hebben. U hoeft niet te tekenen voor ontvangst van de goederen, de transporteur doet dit zelf in uw bijzijn.

Beleid rondom installatie van groene daken
Als wij uw groendak voor u installeren zullen wij zoveel mogelijk buiten blijven en afstand houden, tenminste 1,5 meter. Wij vragen u om ook tenminste 1,5 meter afstand van onze mensen te houden. Bij voorkeur blijft u binnen als wij buiten zijn. Het enige dat wij van u nodig hebben is uw tuinslang. Als u hier niet over beschikt dan hebben wij die bij ons en zullen we op een veilige manier de slang aansluiten op uw kraan, zonder dat er fysiek contact ontstaat.

Beleid rondom in huis zijn bij onze klanten
Als wij voor de aanvoer van de producten en de aanleg van het groendak door uw huis heen moeten dan vragen wij u om de deur te openen en dan uzelf naar een ander vertrek te verplaatsen. Zo hoeft er geen fysiek contact te ontstaan en de minimale afstand van 1,5 meter altijd blijft gehandhaafd.

Wij zullen de vloer in uw woning afdekken om te voorkomen dat uw huis onnodig vies wordt.

Voor specifieke gezondheidsvragen verwijzen wij je naar de website van het RIVM.

Is mijn dak wel geschikt voor een groendak?
Bijna elk dak is geschikt voor een groendak van TOPGROEN. Uiteraard moet de kwaliteit van je dakbedekking wel goed zijn. De technische levensduur van de meeste dakbedekkingsmaterialen is 20-25 jaar.
In principe geldt dat als een volwassen man over het dak kan lopen dan is je dak al geschikt voor een groen dak.
Heb je hier vragen over, neem dan gerust contact met ons op!

Wat als er nu grind op mijn dak ligt?
Gefeliciteerd! Grind weegt meer dan een TOPGROEN-dak, zowel de Light versie als de Standaard versie zijn niet zwaarder dan de grindlaag. Je kunt dus op jouw dak een TOPGROEN-dak installeren.

Heeft mijn groendak onderhoud nodig?
Een groendak heeft weinig onderhoud nodig. Sedumplantjes kunnen heel lang voedingsstoffen bufferen en kunnen goed tegen de seizoenen. Een sedumplantje groeit langzaam en groeit niet hoog, je hoeft het niet te maaien. Je kunt de groei van het sedum een boost geven door het te bemesten tussen april en september. De langwerkende meststof kun je in onze webshop kopen.

Hoe ziet mijn groendak eruit na bij aflevering/installatie?
Het sedum wordt de dag voor de aflevering van het land gehaald waar het is gekweekt en opgerold voor transport. De sedummatten zijn dan voor 95% begroeid.
Een net aangelegd dak bestaat uit tegen elkaar aan gelegde sedummatten. Deze matten hebben wat tijd nodig om te groeien om eruit te gaan zien als een geheel. Een groendak is een levend dak. Elk dak zal er anders uitzien en reageren op het microklimaat waarin het zich bevindt.

Kan ik subsidie krijgen als ik een groendak aanleg?
Veel gemeenten hebben een subsidieregeling voor duurzaamheidsinitiatieven, waaronder ook groene daken. Het verschilt per gemeente hoeveel subsidie je krijgt en wat hiervoor de voorwaarden zijn. 

Zie voor meer informatie ons pagina SUBSIDIE.

Ik heb zonnepanelen, kan ik dit combineren met een groendak?
Ja, je kunt zonnepalen en een groendak combineren. Als je zonnepanelen boven een groendak plaatst zorg er dan voor dat er voldoende ruimte tussen je groendak en je zonnepanelen overblijft, zodat je groendak voldoende licht en lucht krijgt om te overleven.
Het rendement van je zonnepanelen kan tot wel 6% toenemen door het groendak, omdat dit de omgevingstemperatuur reguleert en een zonnepaneel het best presteert bij maximaal 25 graden.
Als je al zonnepanelen hebt en deze liggen dicht op het dak kies er dan voor om je groendak om je zonnepanelen heen te leggen. Je kunt het oppervlak van je zonnepanelen aangeven bij de dakdoorvoeren bij ‘andere’.

Kunnen jullie mijn TOPGROEN-dak voor mij installeren?
Jazeker! Wij kunnen jouw dak installeren. Waarschijnlijk kun je dit trouwens ook zelf. Bekijk onze installatiefilm om een idee te krijgen hoe makkelijk het installeren is.
Wil je na het zien van de film toch dat wij voor je installeren, dan kun je hiervoor kiezen tijdens het bestelproces.  
Als je ervoor kiest om je dakje door ons te laten installeren dan proberen we dat te laten doen door een bij ons aangesloten partner die zo dicht mogelijk bij jou uit de buurt komt.

Wat is jullie levertijd?
Onze transporteur bezorgt het TOPGROEN-dak binnen 5 werkdagen bij jou thuis of op de gewenste locatie in Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden).
Het sedum wordt de dag voor de aflevering vers van het land gehaald.
Op zondag en maandag wordt door ons niet geleverd.

Hoe kan ik contact met jullie opnemen?
Bel ons: 085-0407111 (maandag t/m vrijdag)
Mail ons: info@topgroen.nl

Hoe kan ik betalen?
Je kan betalen met iDeal, Creditcard (VISA of Mastercard), PayPal, Bancontact of via overboeking.